news-img

Publicēšanas datums: 03.06.2021.

Kāpēc kuņģī smagums no biešu sulas?

Paciente jautā: ''Ja pēc svaigas biešu sulas dzeršanas rodas ļoti liela smaguma sajūta kuņģī, kā sevi pieradināt pie tās lietošanas? Varbūt pareizāk bietes izmantot vārītā veidā vai kā citādi pagatavot?'' Atbild ''Veselības centrs 4'' Estētiskās medicīnas klīnika ''4. Dimensija'' dietoloģe Lāsma Kalnbērza.

Smaguma sajūta kuņģī var būt no produkta nepanesības. Tā ir gremošanas sistēmas reakcija, kas var izpausties arī ar sliktu dūšu, vēdera uzpūšanos, caureju. 

Svaigā biešu sulā ir daudz vērtīgu uzturvielu, no kurām daļa termiskas apstrādes laikā pazūd. Tomēr arī vārītas bietes ir veselīgas un ieteicamas, ja svaigā veidā ir kādas nevēlamas reakcijas.

Zināšanai!

  • Svaigi spiesta sarkano biešu sula ir ļoti stipra, tāpēc pirms lietošanas tā noteikti jānostādina, pāris stundu paturot ledusskapī.
  • Sāk ar mazumiņu – vienu divām ēdamkarotēm, pakāpeniski palielinot devu līdz 100 ml (ne vairāk).
  • Vislabāk biešu sulu lietot, atšķaidītu ar ūdeni vai kombinētu ar citām dārzeņu un garšaugu sulām. Šādā kokteilī biešu sulai jābūt mazāk nekā pārējām sulām.

Vairāk lasiet žurnāla ''100 Labi padomi'' 2021. gada jūnija izdevumā 

Saistītas ziņas

news-img
07.06.2021.

Četri jautājumi un atbildes: kā vasarā saudzēt ausis, kaklu, degunu

news-img
04.06.2021.

Jaunas kurpes = jaunas tulznas?

news-img
03.06.2021.

Vislabākais masieris sev – tu pats!

news-img
03.06.2021.

Lāzerepilācija

news-img
03.06.2021.

Žagošanās

news-img
03.06.2021.

Kāpēc atkal uzrodas cistīts?

news-img
03.06.2021.

Kā atgūties pēc varen lustīgas svinēšanas?

news-img
02.06.2021.

Kā parūpēties par bērnu veselību un drošību vasarā?

news-img
02.06.2021.

Kāpēc ādu nedrīkst pārsauļot?

news-img
02.06.2021.

Kādēļ asiņo no tās vietiņas?

Visas ziņas