news-img

Publicēšanas datums: 06.09.2021.

Vai tomātu pasta ir sliktāka par tomātiem?

Tomātu pastai ir līdzīga uzturvērtība kā svaigiem tomātiem. Termiskās apstrādes laikā dažas uzturvielas pat kļūst vēl vērtīgākas. Skaidro ''Veselības centrs 4'' Estētiskās medicīnas klīnika ''4. Dimensija'' dermatoloģe, dietoloģe Lāsma Kalnbērza

Tomāti ir labākais dabiskais likopēna avots; tas ir spēcīgs karotinoīdu grupas antioksidants un piešķir tomātiem sarkano krāsu. Tomātu karsēšana ražošanas procesā paaugstina likopēna biopieejamību un aktivitāti.

Tomātu pasta satur arī C vitamīnu, lai gan ne tik daudz kā svaigi tomāti. C vitamīns ir labi zināms antioksidants, kas novērš brīvo radikāļu bojājumus un ir nepieciešams kolagēna veidošanās procesā.

Šajā pastā ir arī kālijs, K vitamīns un B grupas vitamīni. Atšķirībā no daudzām mērcēm un garšvielām tomātu pastā ir ļoti maz kaloriju, tāpēc tā var būt piemērota visdažādākajām diētām – ar samazinātu ogļhidrātu daudzumu, ar zemu tauku saturu, veģetārajām un citām.

Zināšanai!

Veikalā nopērkamajai tomātu pastai burciņās var nebūt nekādu papildu sastāvdaļu, taču ir arī pastas, kuru sastāvā atradīsi, piemēram, rafinētas augu eļļas, cukuru, sāli un dažādus konservantus. Tam derētu pievērst uzmanību – labāk izvēlēties produktus bez liekām piedevām.

Vairāk lasiet žurnāla ''100 Labi Padomi'' 2021. gada septembra numurā

Saistītas ziņas

news-img
08.10.2021.

Kas liek veidoties polipiem?

news-img
27.09.2021.

Intīmā veselība un laba pašsajūta

news-img
05.10.2021.

Vai tu izmērīji holesterīna līmeni?

news-img
04.10.2021.

Mamogrāfija: viens izmeklējums var glābt tavu dzīvību!

news-img
04.10.2021.

Akūta caureja: kas jāņem vērā

news-img
04.10.2021.

Aizdomas par trombiem? Pārbaudies!

news-img
01.10.2021.

Iemesli kāju tūkšanai

news-img
01.10.2021.

Antibiotikas - bieds vai palīgs?

news-img
29.09.2021.

Kakls jākopj tik pat rūpīgi kā seja

news-img
28.09.2021.

Autiņbiksīšu dermatīts mazajiem

Visas ziņas