Biežāk uzdotie jautājumi

Pieraksts pie ārsta
Jautājumi par apmaksu
Dažādi jautājumi
Kur pārbaudīt veselību, ja man šobrīd nekas nekaiš?

Ja cilvēks vēlas profilaktiskās pārbaudes, var doties pie sava ģimenes ārsta vai izmantot VC4 piedāvātās plašās (chek-up) iespējas. Chek-up ir speciāli izstrādātas vispārējās veselības pārbaudes programmas atbilstoši vecumam, dzimumam, veselības stāvoklim, vēlmēm un finansiālām iespējām. Sīkāka informācija par visām veselības pārbaudes programmām: VC4, tālr.: 28644403 un 25629679; Capital Clinic Riga, tālr.: 66333333, 29334224.

Vai ''Veselības centrs 4'' piedāvā neatliekamo medicīnisko palīdzību?

VC4 Neatliekamās medicīnas palīdzības dienests nepieciešamo neatliekamo medicīnisko palīdzību nodrošina tikai dažādu masu pasākumu laikā, piemēram, sporta spēles, kultūras pasākumi utt. VC4 piedāvā arī pacientu pārvešanas pakalpojumus (no slimnīcas uz mājām, no slimnīcas uz citu slimnīcu utt.). Visi minētie pakalpojumi ir par maksu.

Kā pieteikties ārsta vizītei? Vai to var izdarīt elektroniski?

Pieteikties pie ārsta uz konsultāciju, izmeklējumu vai procedūru var, zvanot uz ''Veselības centrs 4'' vai konkrētās filiāles reģistratūru, kā arī sūtot informāciju uz reģistratūras e-pastu: [email protected]. Ar e-pasta rakstītājiem reģistratūras darbinieks sazināsies darbadienas laikā. Pie atsevišķiem speciālistiem ir iespēja pierakstīties, arī izmantojot vietni: piearsta.lv

Vai ''Veselības centrs 4''piedāvā konsultāciju pa telefonu?

''Veselības centrs 4'' ārstu konsultācijas pa telefonu piedāvā sadarbībā ar platformu ''DoctorOnline'', kas sniedz iespēju pieteikties maksas video konsultācijai. Tas ietaupa ne tikai laiku un naudu, jo nav jāgaida garās rindās pie ārsta, bet sniedz arī iespēju saņemt konsultāciju sev ērtā laikā un vietā.

Tā kā šī iespēja ir jauna, bet platforma ir pilnveidošanas stadijā, šobrīd tajā pieejamas tikai atsevišķu ''Veselības centrs 4'' ārstu konsultācijas.

  • Jevgeņija Nikolajeva – ģimenes ārsts
  • Guna Rijkure – uztura speciālists
  • Pēteris Gerke – ķirurgs, flebologs, ķirurgs ar specializāciju proktoloģijā
  • Guntis Strazds – anesteziologs

Tuvākajā nākotnē ir plānots papildināt ''Veselības centrs 4'' ārstu un speciālistu skaitu, kuri sniegs konsultācijas ''DoctorOnline'' platformā.

Ja esmu pieteicis vizīti, cik ātri man jāierodas, lai būtu laicīgi?

Tā kā, apmeklējot ārstu, ir jāveic reģistrēšanās un dokumentācijas noformēšana, un lai neaizkavētu pacientu pieņemšanu ārstam, aicinām uz vizīti ierasties 10-15 minūtes pirms noteiktā pieraksta laika.

Ja ārsta apmeklējums/izmeklējums saistīts ar īpašu sagatavošanos, piemēram, pārģērbšanos pirms slodzes testa vai kā citādi, tad aicinām ierasties 20-30 minūtes pirms pieraksta laika.

Aicinām arī izturēties ar sapratni, ja ir aizkavējusies iepriekšējā pacienta vizīte, jo katrs gadījums ir individuāls, un dažkārt vizīte aizņem mazliet vairāk laika, nekā sākotnēji plānots.

Kā iegūt ''Veselības centrs 4'' dāvanu kartes un atlaižu kartes?

Dāvanu kartes var iegādāties Rīgā, ''Veselības centrs 4'' (Krišjāņa Barona ielā 117), VC4 filiālēs – ''Baltijas Vēnu klīnika'' (K. Barona ielā 115), ''Dermatoloģijas klīnika'' (Skanstes ielā 50), T/C ''Spice'' (Lielirbes ielā 29), ''4. Dimensija'' (Pulkveža Brieža ielā 15) un VC4 Diagnostikas nodaļā (Brīvības ielā 180A). Savukārt lojalitātes kartes (klienta kartes) var iegādāties visās VC4 filiālēs un grupas uzņēmumos.

Kāda veida apdrošināšana ir spēkā ''Veselības centrs 4'' filiālēs?

VC4 sadarbojas ar visām Apdrošināšanas kompānijām, kuras ir noslēgušas līgumu. Sīkāk par tām var uzzināt, zvanot uz VC4 reģistratūru vai attiecīgām filiālēm, kur vēlas saņemt pakalpojumu.

Kad par vizīti jāmaksā pašam, bet kad to apmaksā valsts?

Valsts apmaksātos pakalpojumus var saņemt medicīnas iestādēs, kurām ir līgumattiecības ar Nacionālo veselības dienestu (NVD). Šie pakalpojumi tiek sniegti līgumā noteiktā apjoma ietvaros. Tomēr šīs līgumattiecības ar valsti nenozīmē, ka uzņēmuma ietvaros arī visi speciālisti sniedz valsts apmaksātos medicīniskos pakalpojumus. Lai saņemtu valsts apmaksāto pakalpojumu, ir jābūt ģimenes ārsta nosūtījumam, ja vien Ministru kabineta (MK) noteikumi neparedz savādāku kārtību. Piemēram, ir atsevišķi pakalpojumi un izmeklējumi, kad nepieciešams noteiktas specialitātes ārsta (viņam arī jābūt līgumattiecībās ar NVD) nosūtījums.

Kā es varu zināt, cik būs jāmaksā par ārstēšanos?

Pacientu iemaksu apjomi ir atrodami Nacionālā veselības dienesta mājas lapā, ko nosaka un apstiprina Ministru kabinets. Savukārt maksas pakalpojumu cenrādis katrā medicīnas iestādē var atšķirties. VC4 pakalpojumu pamatcenas ir atrodamas gan VC4 mājas lapas cenrādī, gan to filiāļu un grupas uzņēmumu mājaslapās. Tomēr atkarībā no pakalpojuma veida, apjoma tās var mainīties. Piemēram, ja konsultācijas laikā tiek noņemtas analīzes, veiktas manipulācijas un izmeklējumi, kas nav iekļauti sniegtā pakalpojuma cenā, par to papildus būs jāmaksā. Tāpat arī procedūras vai operācijas cenu precīzi nosaka ārsts individuāli konsultācijas laikā, ņemot vērā konkrēto gadījumu. Par cenu apjomu detalizētāk var jautāt, zvanot uz VC4 reģistratūru, attiecīgām VC4 filiālēm vai grupas uzņēmumiem, kur pieejams konkrētais pakalpojums.

Kādus medicīniskos pakalpojumus piedāvā ''Veselības centrs 4''?

SIA ''Veselības centrs 4'' ir daudzprofilu medicīnas centrs un piedāvā ļoti plašu pakalpojumu klāstu, galveno akcentu liekot uz diagnostiku, preventīvo medicīnu, ārstēšanu, rehabilitāciju, estētisko medicīnu.

Pieejami diagnostikas pakalpojumi, sākot no analīzēm, ko veic ''Veselības centrs 4'' Laboratorija, līdz pat pilnam visa ķermeņa magnētiskās rezonanses skrīningam. ''Veselības centrs 4'' filiāles un grupas uzņēmumi aprīkoti ar pašas jaunākās paaudzes iekārtām gan vizuālajai, gan funkcionālajai diagnostikai visdažādākajās medicīnas nozarēs precīzu un informatīvu izmeklējumu veikšanai: ultarsonogrāfijai, datortomogrāfijai, magnētiskajai rezonansei, rentgena izmeklējumiem, mamogrāfijai ar tomosintēzi, osteodensitometrijai, slodzes testiem, acu veselības un redzes pārbaudēm un daudziem citiem izmeklējumiem. Vairāk informācijas par visiem izmeklējumiem meklējiet mājaspalas sadaļā Pakalpojumi/Diagnostika.

Pieejamie preventīvās medicīnas pakalpojumi ir dažādas profilaktisko veselības pārbaužu jeb check -up programmas,  preventīvās medicīnas speciālista konsultācijas, kā arī dažādi ģenētiskie testi un dažādu nozaru speciālistu konsultācijas par veselības profilaksi.

Pieejami dažādu medicīnas nozaru speciālistu konsultāciju un ārstēšanas pakalpojumi, sākot no ģimenes ārstu, internistu, pediatru, acu ārstu, dermatologu, ginekologu,  urologu, otolaringologu, neirologu, kardiologu, endokrinologu, gastroenterologu, flebologu, proktologu un daudzu citu speciālistu konsultācijām līdz pat vairāku salīdzinoši šauru nozaru ārstu (piemēram, klīniskā imunologa, dietologa, osteopāta, ķirurga mamologa, torakālā ķirurga u.c.) konsultācijām. Tāpat pieejami zobārstniecības pakalpojumi, vēnu ārstēšana ar visām pasaulē šobrīd pieejamajām metodēm, kā arī plastiskās ķirurģijas operācijas.

Rehabilitācijas jomā ''Veselības centrs 4'' savā ziņā celmlauzis jeb pionieris vairāku efektīvu metožu un iekārtu ieviešanā Latvijā. Piemēram, Rehabilitācijas nodaļas speciālisti kā pirmie Latvijā darbā sāka izmantot slinga jeb saišu terapiju ar Redcord iekārtām, vieni no pirmajiem sāka pielietot teipošanas metodi fizioterapijā, bet tagad var lepoties ar vienīgo Baltijā daudzfunkcionālo rehabilitācijas Manuthera® 242 3D  kušeti. Pieejama ārstnieciskā vingrošana, slinga terapija, dažādu veidu masāžas, ārstnieciskā teipošana, fizikālā terapija, dūņu terapija, ūdens dziedzniecība, īpašās attīstību veicinošās un rehabilitācijas metodes bērniem, piemēram, vingrošana pēc Bobata metodes, hendlings, K. Šrotas terapijas metode u.c.

Estētiskās medicīnas pakalpojumu klāsts ''Veselības centrs 4'' specializētajās klīnikās un filiālēs ir patiešām liels – sākot ar kosmetologu un citu skaistumkopšanas speciālistu pakalpojumiem, līdz pat estētiskajām plastiskajām operācijām. Ir pieejams jaunākais un efektīvākais tehnoloģiskais aprīkojums – pašas jaunākās lāzerterapijas iekārtas, epilācijas un ķermeņa estētiku veidojošās iekārtas. Klientiem ir plaša metožu un to pielietojuma izvēle gan sejas, gan matu, gan ķermeņa estētikas uzlabošanā, to vidū arī estētiskās ginekoloģijas jomā, piemēram, lāzerterapija urīna nesaturēšanas novēršanai un maksts kanāla tvirtuma atjaunošanai, kā arī intīmās jeb ginekoloģiskās injekcijas dažādu estētisku defektu novēršanai.

Kādi dokumenti jāņem līdzi, ejot pie ārsta?

Medicīnas iestādē, dodoties pie ārsta, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam (pase vai ID karte) Diemžēl autovadītāja apliecība, invalīdu apliecība, Rīdzinieku karte netiek uzskatīti par personu apliecinošiem dokumentiem. Ja vēlas saņemt NVD pakalpojumu un veikt radioloģiskos izmeklējumus (izņemot plaušu RTG), tad līdzi jābūt ārsta nosūtījumam. Ja dodas uz konsultāciju, vēlams paņemt līdzi arī iepriekš veikto izmeklējumu labaratorijas analīžu rezultātus utt. Piesakoties uz izmeklējumu vai konsultāciju, reģistratūras darbinieki brīdina, ja ir nepieciešama arī iepriekšēja sagatavošanās.

Vedot bērnu pie ārsta, personu apliecinošiem dokumentiem jābūt gan bērnam (pase vai dzimšanas apliecība), gan pavadošajam vecākam. Ja bērnu pie ārsta ved trešā persona, nepieciešama pilnvara, kurā ir uzrādīts pilnvarojuma apjoms.  Pilnvaru var aizpildīt arī VC4 apstiprinātā veidlapā.

Kā atrast ''Veselības centrs 4'' klīnikas un filiāles?

Visu SIA ''Veselības centrs 4'' filiāļu un grupas uzņēmumu saraksts un adreses iespējams aplūkot mājaslapas sadaļā Filiāles. Tur jūs atradīsiet gan to atrašanās vietu Latvijas kartē, gan precīzas adreses un kontaktinformāciju.

Kā uzzināt, vai manā pilsētā būs ārstu izbraukumi?

Informāciju par SIA ''Veselības centrs 4'' ārstu izbraukumu konsultācijām Latvijas pilsētās atradīsiet mājaslapas sadaļā Ārstu izbraukumi. Tur regulāri tiek ievietota informācija par ārstu izbraukumiem šajā un turpmākajos mēnešos.

Kā rīkoties, ja pacients nav Latvijas pilsonis?

SIA ''Veselības centrs 4'' ir viens no līderiem Latvijā medicīnas tūrisma attīstīšanā un ārvalstu pacientu apkalpošanā, un ''Veselības centrs 4'' strādā medicīnas tūrisma menedžeri, kuri rūpējas par ārvalstu pacientiem.

Ārvalstu pacienti var sazināties ar ''Veselības centrs 4'' menedžeriem, izteikt savas vēlmes un nepieciešamību, un speciālisti darīs visu, lai vizītes pie speciālistiem, izmeklējumi un ārstēšana notiktu pacientiem visērtākajā laikā un veidā. Informāciju un medicīnas tūrisma menedžeru kontaktinformāciju atradīsiet mājaslapas sadaļā Ārvalstniekiem.

Ja pacients nav Latvijas pilsonis, bet ir Latvijas iedzīvotājs ar piešķirtu personas kodu, uz viņu attiecas visi tie paši nosacījumi, kādi uz Latvijas pilsoni. Ja ir kāda apdrošināšanas uzņēmuma izsniegta veselības apdrošināšanas polise,  tā darbojas ar tādiem pašiem nosacījumiem kā Latvijas pilsonim izsniegta polise.

Vai ''Veselības centrs 4'' strādā arī ģimenes ārsti?

Jā, SIA ''Veselības centrs 4'' strādā gan maksas ģimenes ārsti, gan ģimenes ārsti, kuriem ir līgumattiecības ar Nacionālo Veselības dienestu (NVD).  Lai uzzinātu vairāk par ģimenes ārstu pieejamību un pierakstu laikiem, lūdzam sazināties ar SIA ''Veselības centrs 4'' galveno reģistratūru pa tālr.: +371 67847100 vai rakstot uz e-pastu: [email protected]

Kur es varu uzrakstīt atsauksmi par ārstiem un pakalpojumiem?

Jūsu viedoklis mums ir ļoti svarīgs, un tas ir nozīmīga mūsu darba kvalitātes vadības sastāvdaļa. Ja vēlaties nodot mums un mūsu speciālistiem kādu ziņu, ja vēlaties mūs uzslavēt vai norādīt uz kādu nepilnību, rakstiet un pastāstiet par to mājaslapā sadaļā Atsauksmes. Pateicamies par atsauksmi/viedokli jau iepriekš!